29 / 04 / 2024

Konak Tüneli'nde eksikler giderilmedi!

Konak Tüneli'nde eksikler giderilmedi!

25 Mayıs'ta hizmete açılan Konak Tüneli'nin temel donanımlarının henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı.



AKP'nin 7 Haziran genel seçim kampanyasında kullanmayı tercih ettiği ve tamamlanmamasına karşın 25 Mayıs'ta hizmete açtığı Konak Tüneli'nin temel donanımlarının henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı. İzmir'de 2011 seçimleri öncesi AKP'nin vaadi olarak temelleri atılan, ancak gecikmeli olarak dört yılda inşaatı tamamlanan 1670 metre uzunluğundaki Konak Tüneli, mekanik ve elektrikle ilgili donanımları tamamlanmadan 7 1 laziran seçimleri öncesi hizmete alındı. Davutoğlu'nun açtığı iki gidiş iki gelişli tünelde, haziran ayından itibaren her iki tüpte birer şerit trafiğe kapatıldı. Tüneldeki eksikleri tamamlamak için yapılan çalışmalar yavaş ilerledi. Açılışın üzerinden iki ay geçmesine karşın eksiklikler tamamlanamadı.  Konak Tüneli'nde henüz karayolu tünellerinde bulunması gereken standartlarda havalandırma sistemi devreye girmedi. Yangın algılama ve ihbar sisteminin de bulunmadığı tünelde, iletişim hattı henüz kurulmadığından telefon kulübeleri konulmasına karşın içinde telefon yok. Tünellerde olması gereken anons sistemi devreye sokulmadı. Sürücüleri hızları konusunda uyaran ve düzenleme yapan trafik kontrol sistemi de çalışmıyor. 


'Risk barındırıyor' 

Tünelin bu haliyle risk barındırdığını belirten Makine Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi Sekreteri Melih Yalçın, "Bu donanımlar olmadan aslında bu tünel açılamaz. Çünkü herhangi bir kaza durumunda önemli riskler ortaya çıkar. Bunlar olmadan riski göze alıp tüneli trafiğe açtılar. Bir an önce tamamlanmalı" dedi. 


'Hayati değil' 

Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise Konak Tüneli'ııdeki eksikliklerin hayati ve trafik güvenliğini olumsuz etkileyecek eksiklikler olmadığını savundu. 


Birgün


Geri Dön