03 / 05 / 2024

Konak Tünelleri’nin adı Ali Fethi Okyar olacak!

Konak Tünelleri’nin adı Ali Fethi Okyar olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Yeşildere ile şehrin merkezi Konak Meydanı’nı birbirine bağlayan Konak Tünelleri’nin adının Ali Fethi Okyar olarak değiştirileceğini söyledi




Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün bayramlaşmak için geldiği İzmir'de, Körfez'e yapılması planlanan köprüyle ilgili yeni bir talep geldiğini açıklamıştı. Yıldırım, Körfez'in iki yakasını birleştirecek köprünün adının Sultan Alparslan olmasının istendiğini belirterek, "Onu da yaparız, merak etmeyin" demişti. AK Parti  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, Başbakan Yıldırım'ın ziyaretinde; İzmir trafiğini önemli ölçüde rahatlan Konak Tüneleri'nin de adının, İsmet İnönü'nden sonra başbakanlık koltuğuna oturan Ali Fethi Okyar olarak değiştirilmesi talebinin de gündeme geldiğini söyledi. Yapım aşamasında karşı çıkan ancak bittiğinde ilk CHP'lilerin seçim araçlarının geçtiği Konak Tünellerinin de adının önümüzdeki günlerde eski Başbakanlardan Ali Fethi Okyar ismi ile değiştireceğini açıkladı.


Ali Fethi Okyar kimdir?


29 Nisan 1880'de Pirlepe doğdu, 7 Mayıs 1943'de İstanbul'da vefat etti. Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı yapan Okyar, Atatürk'ün talimatıyla kurulan muhalefet partisi Serbest Cumhuriyet Fırkası'nı da yönetmiştir. Yaşamı boyunca Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın isimlerden biri olmuştur.



Yeni Asır




Geri Dön