01 / 05 / 2024

Konak Tünelleri Mayıs ayında açılacak!

Konak Tünelleri Mayıs ayında açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak-Yeşildere arasını birleştirecek ve İzmir trafiğini rahatlatacak Konak Tünelleri'nin sol tüpündeki çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.



AK Parti  İzmir  Milletvekili İlknur Denizli, Konak-Yeşildere arasını birleştirecek ve İzmir trafiğini rahatlatacak Konak Tünelleri'nin sol tüpündeki çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.  Konak Tünelleri'ndeki çalışmaları, sık sık yerinde incelemeler yaparak yakından takip eden ve son aşamayı HT Egeli'ye değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, çift tüpten oluşan tünelde Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları ekiplerinin aylardır titiz bir çalışma yürüttüğünü belirtti. 


YOĞUN ÇALIŞMA 

Denizli, şu bilgileri verdi: "Konak-Yeşildere arasındaki Konak Tünelleri'nde, çift tüplerin ve bağlantı yollarının yapımı için çok yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ekiplerin zor bir zeminde, bütün önlemleri alarak yürüttüğü yapım çalışmaları sonucu, tünellerin tamamlanması için önemli adım atıldı. Tünelin 1674 metrelik sol tüpünde son aşamaya gelindi. 31 Ocak'ta AK Parti İzmir İL Kongresi'ne de katılacak olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'm katılacağı törenle, sol tüpün Yeşildeye'ye bağlanan ışığını göreceğiz." 


SAĞ TÜP ŞUBATTA Sol tüpün yanı sıra sağ tüpün de tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Denizli, "Sol tüpün ardından, yapımı devam eden sağ tüpteki ışığı da Şubat ayının ortalarında göreceğiz. Her iki tüpteki ışığın görülmesinin ardından, 850 metrelik bağlantı yolu, betonlama, ışıklandırma ve diğer teknik çalışmalar tamamlanacak. Hükümet olarak bu yatırımı çok önemsiyoruz. 

Konak Tünelleri, hükümetin hızlı tren ve İstanbul Otoyolu yatırımları gibi İzmir'in tıkanmış ulaşım kanallarını açma yolunda önemli adımdır" dedi. 



SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ 

Muhalefet tarafından Konak Tünelleri'nin 2016-2017 yılında tamamlanacağına yönelik yanlış bir algı oluşturduğunu ifade eden Denizli, bu eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Hükümet olarak, İzmir'in ihtiyacı neyse, kenti daha ileriye taşıyacak projeleri hayata geçirmek üzere çok ciddi adımlar atıyoruz. İzmir'e yapılan yatırımlar, tüm Ege Bölgesi'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini artıracak önemli açılımları beraberinde getirecek. İzmir'in tüm alanlarda yakalayacağı lokomotif güç, Türkiye'ye katkı sağlayacak. Hükümetimiz, İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini çok önemsiyor. 

Bu amaçla İzmir'e ve Ege'ye yatırımlar hız kesmeden devam edecek." 



Habertürk Egeli 


Geri Dön