17 / 05 / 2024

Konak Tünellerinin adı

Konak Tünellerinin adı

Başbakan Binali Yıldırım, Yeşildere ile şehrin merkezi Konak Meydanı’nı birbirine bağlayan Konak Tünelleri’nin adının Ali Fethi Okyar olarak değiştirileceğini söyledi

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCMB sıkılaştırma adımlarına devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 11,75 seviyesinden yüzde 13,25 seviyesine çıkarıldı.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

TÜGİAD'dan 'gayrimenkuller online olarak satılsın' önerisi!

TÜGİAD'ın basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde alınan tedbirlerle ilgili ek ilave paket çağrısı yapıldı. 

TÜSİAD deprem yaralarının sarılması ve iflasların önlenmesi için çalışmalar yapacak!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, deprem yaralarının sarılması, işsizlik ve iflasların önlenebilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

TÜSİAD'dan vergi düzenlemesi açıklaması!

Türk sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), vergi düzenlemelerinin, ekonominin ve kamusal yaşamın en önemli konularından olduğuna dikkat çekti.

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

Global Vitrin'in ilk adımı İstanbul’da atıldı!

The Global Showcase (Global Vitrin) projesinin ilk adımı, İstanbul’da atıldı. Proje kapsamında Türkiye adına global entegrasyonu sağlamak için geliştirilen urbanLAB konferanslarının ilki de Almanya pazarı ile başladı.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Praktiker Adıyaman Park AVM'de açıldı!

Praktiker Türkiye, Adıyaman’daki ilk mağazasını Adıyaman Park AVM’de açtı. Praktiker yıl içinde 20 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor.

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinde çalışmalar bu sabah başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar bu sabah başladı...

Konak Tünellerinin adı Haberi

Konak Tünellerinin adı


Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün bayramlaşmak için geldiği İzmir'de, Körfez'e yapılması planlanan köprüyle ilgili yeni bir talep geldiğini açıklamıştı. Yıldırım, Körfez'in iki yakasını birleştirecek köprünün adının Sultan Alparslan olmasının istendiğini belirterek, "Onu da yaparız, merak etmeyin" demişti. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Başbakan Yıldırım'ın ziyaretinde; İzmir trafiğini önemli ölçüde rahatlan Konak Tüneleri'nin de adının, İsmet İnönü'nden sonra başbakanlık koltuğuna oturan Ali Fethi Okyar olarak değiştirilmesi talebinin de gündeme geldiğini söyledi. Yapım aşamasında karşı çıkan ancak bittiğinde ilk CHP'lilerin seçim araçlarının geçtiği Konak Tünellerinin de adının önümüzdeki günlerde eski Başbakanlardan Ali Fethi Okyar ismi ile değiştireceğini açıkladı.


Ali Fethi Okyar kimdir?


29 Nisan 1880'de Pirlepe doğdu, 7 Mayıs 1943'de İstanbul'da vefat etti. Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı yapan Okyar, Atatürk'ün talimatıyla kurulan...