28 / 04 / 2024

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karasu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karasu, ''2013 yılında yapımına başlanan Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Geminbeli Tüneli ve 2016 yılında başlanılan, Sivas ile Malatya karayolu arasında hizmet vermesi planlanan Yağdonduran Tüneli yapım işleri yaklaşık bir yıldır durdurulmuştur. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 9 Nisan 2016 günü Sivas'ta yaptığı açıklamada, Geminbeli Tüneli'nin 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını beyan etmiş olmasına rağmen 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle Geminbeli Geçidi kullanıma açılamamıştır. Söz konusu iki geçidin de yapım aşamasının ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulduğu belirtilmektedir'' diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun haberi:

1- Geminbeli Tüneli'nin bitirilmesi ve hizmete açılması planlanan tarih nedir?
2- Yağdonduran Tüneli'nin bitirilmesi ve hizmete açılması planlanan tarih nedir?
3- Her iki projenin de örnek yetersizliği nedeniyle yapımının durduğu iddiası doğru mudur?
4- Bakanlık olara, söz konusu projelerin yapımın yeniden başlaması ve hayata geçirilmesi için hangi adımları atacaksınız?


Geri Dön