15 / 05 / 2024

Yağdonduran tüneli

Yağdonduran tüneli

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tam gaz!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren ve Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Göcek Tüneli'ne ilişkin 4 soru mecliste!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'yı Fethiye ve Antalya'ya bağlayan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine ve ikinci tünelin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay Titus Tüneli'ne yürüyüş yolları ve teras projesi!

Hatay Samandağ'da Roma döneminden kalma bin 380 metrelik Titus Tüneli'ndeki Beşikli Mağara'ya yeni projeler geliyor. Yürüyüş yolları ve terasların yapılması planlanan proje ile turist sayısının artması bekleniyor.

Yağdonduran tüneli Haberi

Yağdonduran tüneli

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karasu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karasu, ''2013 yılında yapımına başlanan Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Geminbeli Tüneli ve 2016 yılında başlanılan, Sivas ile Malatya karayolu arasında hizmet vermesi planlanan Yağdonduran Tüneli yapım işleri yaklaşık bir yıldır durdurulmuştur. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 9 Nisan 2016 günü Sivas'ta yaptığı açıklamada, Geminbeli Tüneli'nin 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını beyan etmiş olmasına rağmen 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle Geminbeli Geçidi kullanıma açılamamıştır. Söz konusu iki geçidin de yapım aşamasının ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulduğu belirtilmektedir'' diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun haberi:

1- Geminbeli Tüneli'nin...