23 / 07 / 2024

sivas tünelleri

sivas tünelleri

Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!

TOKİ 2022 Sivas Divriği’de kira öder gibi ev sahibi olun! 8 Soruda bütün detaylar…

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Sivas Divriği 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Sivas projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 8 soruda TOKİ Sivas Divriği 2022 ucuz konut projesinin detayları…

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Sivas, Yozgat ve Kayseri'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Sivas, Yozgat ve Kayseri İllerinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3457 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Güzeldere Tünelleri 2022'ye kadar tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Güzeldere Tünellerini 2022'ye kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

sivas tünelleri Haberi

sivas tünelleri

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Geminbeli ve Yağdonduran tünellerinin yapımının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karasu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karasu, ''2013 yılında yapımına başlanan Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Geminbeli Tüneli ve 2016 yılında başlanılan, Sivas ile Malatya karayolu arasında hizmet vermesi planlanan Yağdonduran Tüneli yapım işleri yaklaşık bir yıldır durdurulmuştur. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 9 Nisan 2016 günü Sivas'ta yaptığı açıklamada, Geminbeli Tüneli'nin 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını beyan etmiş olmasına rağmen 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle Geminbeli Geçidi kullanıma açılamamıştır. Söz konusu iki geçidin de yapım aşamasının ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulduğu belirtilmektedir'' diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun haberi:

1- Geminbeli Tüneli'nin...