14 / 05 / 2024

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!



Elektrik dağıtım hizmeti veren şirketlerin üye olduğu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), deprem bölgesinde, konteyner ve çadırlara takılan elektrik sayaçlarının, şebekenin takibi ve işletiminde olduğu bundan dolayı da depremzedelere herhangi bir faturalandırma yapılmayacağını açıkladı. ELDER’den yapılan açıklamaya göre, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı duyuruldu.

DERNEK HABERLERİ YALANLADI

Deprem sonrasında elektrik dağıtım şirketlerinin sahada ve arama kurtarma çalışmalarında afetzedelerin yanında yer aldığı ifade edilen açıklamada, şu ayrıntılara yer verildi;

“Bazı gazete ve internet sitelerinde Kahramanmaraş’ta depremzedelerin ikamet ettiği çadıra elektrik sayacı takıldığı ve daha sayaç takılmayan çadırlara elektrik yok iddiası ile başlıklı haberler yapılıp, yanıltıcı bilgiler yer aldığından 21 dağıtım şirketinin çatı kuruluşu ELDER olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, haberlere konu edilen çadır ve konteynerlere takılan sayaçlardan ölçülen elektrik tüketimi tamamen elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacına dair olup, depremzede vatandaşlara yönelik herhangi bir faturalandırma yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir.”

KONTEYNER EV ISINIR MI?

Dış yüzeyi kompozit maddesi ile kaplanan konteyner evlerin ısıtılmasında, elektrikli ısıtıcı modelini tercih edip ısınma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu şekilde ısı içinde daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki kişiler, bitkiler ve hayvanların ısınmasına yardımcı olur.  Prefabrik evlere dair de vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de prefabrik ev yardımının olup olmadığıdır. İşte ayrıntılar;

PREFABRİK EV YARDIMI VAR MI? PREFABRİK EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidilerek, prefabrik ev için buradan başvuru gerçekleşebilir. Ön başvuru yapılmaktadır. Bu başvurular, sosyal destek telefonu ALO 183 ya da ALO 144 üzerinden gerçekleştirilmektedir. İhtiyaç sahipleri ön taleplerini T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresini kullanarak e-devlet üzerinden kolayca yapabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön