02 / 05 / 2024

Konuksever'e inşa edilecek AVM'ye bir tepki de esnaftan geldi!

Konuksever'e inşa edilecek AVM'ye bir tepki de esnaftan geldi!

Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever Mahallesi'nde 150 bin metrekare alana AVM yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Bu alanın konut alanı olarak ayrıldığını belirtti...




AESOB konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AVM'nin yapılması halinde ticaret ve ulaşımına 'büyük darbe' vuracağını iddia ederek, "Yeni açılacak bir berber dükkanını veya bakkalı kentin artık kaldırmasının mümkün olmadığının konuşulduğu ve bu noktada Esnaf Master Planı ile çeşitli sınırlamaların getirilmesinin tartışıldığı bir dönemde devasa bir AVM için Büyükşehir Belediyesi'nin onay vermesi inanılması güç bir karar olarak görüyorum. Konut alanı olarak ayrılmış olan bu bölgenin ticari alana çevrilmek suretiyle alışveriş merkezi yapılmasını, kararı alanlar kente anlatamayacağı gibi bizimde bunu anlayışla karşılamamızı da beklememeleri lazım." ifadesini kullandı. 


AVM kararına onay veren Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine de çağrıda bulunan Sevimçok, "Belediye meclis üyelerini halkın sesini dinlemeye ve ellerini vicdanlarına koymaya çağırıyorum. Yoksa yakın gelecekte yapılacak yerel seçimlerde gerek kendileri ve gerekse mensubu oldukları siyasi oluşumlar alınan kararı insanlarımıza anlatamaz." dedi. 


Cihan


Geri Dön