19 / 05 / 2024

antalya konuksever mahallesine avm yapılacak mı

antalya konuksever mahallesine avm yapılacak mı

Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever Mahallesi'nde 150 bin metrekare alana AVM yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Bu alanın konut alanı olarak ayrıldığını belirtti...

Antalya Konuksever AVM için ikinci dava beklenecek!

CHP Konuksever’de AVM’nin önünü açan ilk mahkeme kararının kabulünü istedi. AK Parti’nin oylarıyla ikinci dava beklenecek.

Antalya Konuksever AVM yine mecliste!

Büyükşehir Meclisi’nin Konuksever’e AVM konusunda aldığı ‘karar verilmesine gerek yok’ kararı Antalya 4. İdare Mahkemesi’nce uygun bulunmadı. Kararı görüşen İmar Komisyonu ‘Danıştay kararının beklenmesini’ önerdi. Konu bugün mecliste görüşülecek.

Antalya Yuva Mahallesi için taşkın önleme projesi hazırlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü, aşırı yağışların ardından taşkınların oluştuğu Antalya'nın Elmalı ilçesi Yuva Mahallesine yeni proje hazırladı.

Antalya Konuksever'e raylı sistem müjdesi!

Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3’üncü etap raylı sistem hattının bir kolunun Konuksever’den geçeceği müjdesini verdi.

Antalya Konuksever'deki AVM projesinde son durum!

Uzun süre Antalya gündeminde kalan Konuksever AVM tartısması yeniden başladı. Muratpaşa Belediyesi ekiplerinin imar planında bulunan yolları açmak için başlattığı çalışma Antalya 1 Gayrimenkül firmasının itirazı üzerine polis müdahalesi ile durduruldu.

Abdullah Sevimçok'tan Konuksever AVM kararına teşekkür!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever mahallesine planlanan AVM’ye red oyu veren Büyükşehir Meclis üyelerine teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasını onaylamıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM rededildi. Türel, “Dünde karar yeter sayısı olmadığı için bununla ilgili bir karar oluşmamıştı." dedi.

Antalya Konuksever'deki AVM projesi reddedildi!

Büyükşehir Meclisi'nde gülerdir tartışılan Konuksever'deki AVM, 18 kabul, 10 ret ve 12 çekimser oyla reddedildi.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasına karşı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM reddedildi.

Antalya Konuksever'e AVM yapılacak mı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Devam Meclis Toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Antalya Sütleğen Aile Sağlığı Merkezi 1 Haziran'da açılıyor!

Kaş’ın Sütleğen mahallesine 12 gün önce yaptığı ziyarette, atıl durumdaki sağlık ocağı sorununu çözme sözü veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sözünü jet hızıyla yerine getirdi...

Antalya Konuksever'e yapılacak AVM trafik yoğunluğunu arttırır!

Antalya'da halen 8'i Muratpaşa'da 18 tane AVM olduğunu da hatırlatan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Konuksever'de yapılması planlanan AVM'nin mevcut taşıt yoğunluğunu artıracağı uyarısında bulundu.

Antalya'nın AVM sorunu masaya yatırıldı!

Konuksever mahallesindeki AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay verilmesinin ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yöneticileri bir araya geldi.

antalya konuksever mahallesine avm yapılacak mı Haberi

antalya konuksever mahallesine avm yapılacak mı


AESOB konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AVM'nin yapılması halinde ticaret ve ulaşımına 'büyük darbe' vuracağını iddia ederek, "Yeni açılacak bir berber dükkanını veya bakkalı kentin artık kaldırmasının mümkün olmadığının konuşulduğu ve bu noktada Esnaf Master Planı ile çeşitli sınırlamaların getirilmesinin tartışıldığı bir dönemde devasa bir AVM için Büyükşehir Belediyesi'nin onay vermesi inanılması güç bir karar olarak görüyorum. Konut alanı olarak ayrılmış olan bu bölgenin ticari alana çevrilmek suretiyle alışveriş merkezi yapılmasını, kararı alanlar kente anlatamayacağı gibi bizimde bunu anlayışla karşılamamızı da beklememeleri lazım." ifadesini kullandı. 


AVM kararına onay veren Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine de çağrıda bulunan Sevimçok, "Belediye meclis üyelerini halkın sesini dinlemeye ve ellerini vicdanlarına koymaya çağırıyorum. Yoksa yakın gelecekte yapılacak yerel seçimlerde gerek kendileri ve gerekse mensubu oldukları siyasi...