29 / 04 / 2024

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut sahibi olan hanehalkı oranı yüzde 60,5, kiracıların oranı ise 27,6. Aradaki fark ise bir yakınına ait evde oturanları gösteriyor. Peki finansal açıdan konut almak mı kiracı olmak mı daha avantajlı? İşte yanıtı...



Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, TÜİK’in yayımladığı 2021 yılına ait Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması'na göre konut amaçlı binaların yüzde 19.3’ünün 2001-2010 yılları arasında, yüzde 28.1’inin 2011-2021 arası inşa edildiğini ortaya koyduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön