29 / 04 / 2024

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

 Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..



Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisini kullanabilmek için banka tarafından eksper raporunun verilmesi gerekiyor.Gayrimenkulün değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Ekspertiz raporu, gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare,adres gibi hususların araştırılması sonucu hazırlanıyor.Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı hususlar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu hususlar şu şekilde sıralanıyor:


-Gayrimenkulün açık adresi

-Gayrimenkulün lokasyonu

-Kaç yaşında olduğu

-İmar durumu 

-Gayrimenkulün alanı

-Ulaşım özellikleri 

-Fiziki durumu 

-Altyapısı.


Konut kredisinde önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka,müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması yeterli oluyor. Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyor. Daha sonra yapılan incelemelerle yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.


Konut ekspertiz raporuna itiraz dilekçe örneği ise şu şekildedir:


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)



Ekspertiz kaç günde gelir?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön