05 / 05 / 2024

konut eksper raporuna itiraz

konut eksper raporuna itiraz

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..

Konut ekspertiz raporuna itiraz!

Yanlış ekspertiz raporu yapıldığını düşünen gayrimenkul alıcısı buna bağlı olarak kredi miktarının az çıkmasından dolayı konut ekspertiz raporuna itiraz edebiliyor. Bu durumda dava açılarak tekrar gayrimenkul ekspertizi yapılması söz konusu oluyor...

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Torunlar GYO'dan, ilk 9 ayda 305 milyon TL konut ve ofis satış geliri!

Torunlar GYO tarafından yayımlanan faaliyet raporuna göre, şirket ilk 9 ayda 305 milyon TL konut ve ofis satış geliri elde etti. İşte şirket tarafından açıklanan o rakamlar...

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

Emlak Konut GYO, 2022'nin ilk yarısında hedefini yüzde 58 aştı! 2 bin 510 adet ünite satıldı!

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, şirket 2022'nin ilk yarısında hedefini yüzde 58 aştı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları roket hızıyla artıyor! Yıllık artış şimdilik yüzde 183,6 oldu!

BETAM tarafından açıklanan Nisan 2022 Satılık Konut Piyasası Görünümü raporuna göre senelik bazda evlerin metrekare fiyatı yüzde 153,9 arttı ve 9 bin 723 liraya yükseldi. 

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Emlak Konut GYO 2021'de ne kadar hasılat elde etti?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, Türkiye’nin en büyük GYO’su olan şirket, 2021 itibarıyla geliştirilmiş 174 projeye ve 30,7 milyar TL varlık değerine sahip durumda.

Satılık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Sahibindencom ve BETAM’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre, satılık konutlara yönelik talep azalsa da fiyatlar yükselişe geçti. 3 büyükşehirde satılık konutların metrekare fiyatları 2021 yılının aynı dönemine göre iki kat arttı.

Emlak Konut GYO Başakşehir Tatarcık parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Başakşehir Tatarcık Mahallesi'nde yer alan 126/16, 133/5 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan değerleme raporuna göre; gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 164 milyon 300 bin 710 TL oldu.

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından paylaşılan Nidapark İstinye değerleme raporuna göre; projenin mevcut durum değeri KDV dahil 1 milyar 972 milyon 629 bin 600 TL, tamamlanması durumunda net bugünkü değeri KDV dahil 5 milyar 515 milyon 264 bin 821 TL olarak belirlendi.

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

İstanbul'da konut talebi hızla artıyor!

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre İstanbul'da konut talebi hızla artarken fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 

konut eksper raporuna itiraz Haberi

konut eksper raporuna itiraz

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisini kullanabilmek için banka tarafından eksper raporunun verilmesi gerekiyor.Gayrimenkulün değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Ekspertiz raporu, gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare,adres gibi hususların araştırılması sonucu hazırlanıyor.Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı hususlar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu hususlar şu şekilde sıralanıyor:


-Gayrimenkulün açık adresi

-Gayrimenkulün lokasyonu

-Kaç yaşında olduğu

-İmar durumu 

-Gayrimenkulün alanı

-Ulaşım özellikleri 

-Fiziki durumu 

-Altyapısı.


Konut kredisinde önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka,müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması yeterli oluyor. Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyor. Daha sonra yapılan incelemelerle yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.


Konut ekspertiz raporuna...