27 / 04 / 2024

Konut fiyatları 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalacak!

Konut fiyatları 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalacak!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarının en azından 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalmaya devam edeceğini kaydetti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ocak 2024 dönemine ilişkin merakla beklenen Konut Fiyat Endeksi verilerini az önce resmen açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan endekse göre, 2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artan Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki senenin aynı ayına göre de nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, https://twitter.com/AhmetBuyukduman resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ahmet Büyükduman, yaptığı paylaşımında konut fiyatlarının en azından 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalmaya devam edeceğini belirtti.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde:

Ocak ayı itibariyle ülke bazında konut fiyatları reel olarak yüzde 4,1 düştü. 
Konut fiyatları en azından 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalmaya devam edecektir.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!


Geri Dön