Sektörel

Konut fiyatları evini alacaklar için ucuzladı, kirada oturacağınıza evinizi alın! Yükseliş sürecek…

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları geçen mayıs ayında reel olarak yüzde 14,9 geriledi. Arz olmadığı için konut fiyatlarının yükseleceğini söyleyen, analist ve stratejist Cafer İşbilen, kirada oturup ev satın almak isteyenler için şu an fiyatların ucuz olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre konut fiyatları 2024 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45 yükselirken; reel olarak ise yüzde 14,9 oranında düştü. Konut satış rakamlarında da gerileme sürüyor.

Konut maliyetlerindeki yükselişe rağmen fiyatlardaki düşüşün ne kadar süreceği tartışılırken, analist ve stratejist Cafer İşbilen özellikle kirada oturanları uyardı.  İşbilen https://x.com/isbilen_cafer hesabından yaptığı paylaşımda, konut arzı olmadığı için yükselişin süreceğini belirterek şunları söyledi: Konut fiyatları evini alacaklar için ucuzlamıştır. Kirada kalacağınıza kendini 10-12 senede amorti eden daireler var. Alın oturun. Konut ve barınma krizi devam edecek. Evler ucuzladı ancak bu sene faizler inecek evler yükselecek beklentisi olmasın. Arz olmadığı için yükselecek.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Konut kredilerine 'BES' desteği! Konut almak isteyenlere nefes olacak!

Murat Kurum resmen açıkladı: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı!

Uzmanından konut satışı tahmini: Temmuzda konut satışları artacak! 

Konutta fiyatlar gerilemiyor, fiyat artışı geriliyor! 2.5 yılda fiyatlar yüzde 456 arttı!