06 / 05 / 2024

Konut fiyatları için dudak uçuklatan rapor

Konut fiyatları için dudak uçuklatan rapor

TCMB’nin açıkladığı 2022 Nisan’a dair Konut Fiyat Endeksi, konut fiyatlarındaki artışın boyutunu gözler önüne serdi.



Açıklamaya göre Konut Fiyat Endeksi, 2022’nin Nisan ayında bir önceki aya nazaran yüzde 10,2 arttı. Bu oran bir önceki yılın aynı ayına göre ise %127 artış gösterdi.

2022 Yılının Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,3 oranında artış gösteren konut fiyatları 2021’in aynı ayına göreyse yüzde 110 artış göstermişti.

Konut fiyatları için dudak uçuklatan rapor

En yüksek artış, %158,7’lik oranla Antalya, Burdur ve Isparta bölgesinde gerçekleşti. Bu artışı %146 ile Aydın, Denizli, Muğla; %142,2 ile İstanbul izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön