02 / 05 / 2024

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konut fiyatlarında yaşanan artış meclise gündemine girdi. CHP'li Ulaş Karasu artan konut maliyetleri ve fiyatlarına yönelik araştırma önergesi verdi.



Konut fiyatlarında yaşanan artış meclise taşındı.Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, artan konut maliyetleri ve fiyatlarına yönelik araştırma önergesi verdi.

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın duyurduğu ve konutların kalite etkisinden sıyrılmış fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Aralık ayında bir önceki aya oranla yüzde 7,9 atışla 247,2 oldu.

Konut fiyatlarını meclise taşıyan ve Meclis'te bir araştırma önergesi veren CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konut maliyetlerindeki artışın 2022 yılında da süreceğine değinerek “Konut sektörü döviz kurunda yaşanan artış, girdi maliyetlerindeki yükseliş değişken faiz hareketleri ve ekonomik darboğaz sebebiyle sorunların yaşandığı alan haline gelmiştir” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre: Karasu, “İnşaat girdi maliyetlerinde son 12 ayda yaşanan artış sektörde büyük bir arz krizinin önünü açmıştır. Mevcut konut stokunun da tükendiğinin hesaba katılmasıyla Türkiye genelinde konut yapım ve erişim sorununu doğurmuştur” diye konuştu.

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konutta yaşanan arz krizinin konut fiyatlarını arttırdığına vurgu yapan Karasu, bir önceki yıla göre kiralık konut fiyatlarının en az yüzde 100 olduğunu söyledi.

‘BARINAMIYORUZ’ DİYEN ÖĞRENCİLER KRİZİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ

Üniversite öğrencilerinin ‘barınamıyoruz’ sözlerini de hatırlatan Karasu, “Büyükşehirlerde eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerinin barınma hakları için protesto gösterilerinde bulunması yaşanılan krizin en önemli kanıtıdır. Gençler, emekliler, yeni evliler toplumun tüm kesimleri artan maliyet ve fiyatlardan şikayetçi. Önlem alınmazsa kira fiyatları ortalama çalışan maaşını çok geride bırakacak” diye açıklama yaptı.

Bodrum'da kira fiyatları uçtu! Atanan memur ev bulamıyor!

 


Geri Dön