28 / 04 / 2024

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.



Konut satışları son 9 yılın en düşük rakamlarına ulaştı. 2023’te ülke genelinde 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı. Artan fiyatlar ve kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle orta gelirli vatandaş konut sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Fiyatlardaki reel düşüş ise 10 aydır devam ediyor. Nominal fiyat artışları yüzde 180’lerden yüzde 89’a kadar indi. Fiyatlardaki gerileme dolar bazında sürdürüyor. 

Emlak piyasasına hakim olan durgunluk fiyatlardaki yükselişi baskılarken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, dolar bazlı fiyatlardaki düşüşe dikkat çekti. Barlas twitter.com/taaardu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nisan ayından bu yana zirve rakamı olan 44 dolardan, bugün 37 dolara kadar gerilediğini belirterek, ‘Peki sizce konut fiyatları pahalı mı?’ diye sordu.

İşte Tardu Barlas’ın o paylaşımı ve gelen yorumlar!

Evi unutup çadır hayali kuranlar var! 


Geri Dön