Dış Piyasalar

Konut fiyatlarında indirim rüzgarı dünya genelini sardı! O ülkede konut fiyatları iki yılda yüzde 20 düştü!

Konut fiyatlarında indirim rüzgarı dünya genelini sardı. Ülke genelinde konut fiyatlarında düşüşler görülürken bir örnek de başta Florida olmak üzere Amerika'nın güney eyaletlerinden geldi. 

Ülke genelinde konut fiyatları gerilmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda fahiş rakamlara çıkan fiyatlar, konut piyasasını adeta durma noktasına getirmişti. Emlakların ilanda kalma süreleri uzamış, emlakçılar konut satamadıklarından yakınmaya başlamıştı. Şu günlerde ise konut fiyatlarında bir durgunluk yaşanıyor. Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155 oldu. Bu artışta, merkez Bankası'nın faizleri düşüreceğine yönelik beklenti de etkili oldu. Bankanın faizleri düşürmesiyle konut fiyatlarının yükselişe geçeceğini söyleyen uzmanlar, konut almak için tam zamanı olduğunu söylüyor. 

Ülke genelinde yatırımcılar konutta alım fırsatını değerlendirirken, bir örnek de Florida olmak üzere Amerika'nın güney eyaletlerinden geldi. Burada bir evin fiyatının son 2 yılda yüzde 20 düştüğünü söyleyen  stratejist ve yatırım danışmanı Evren Kirikoğlu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Evren Kirikoglu @evrenkirikoglu

Başta Florida olmak üzere Amerika'nın güney eyaletlerinin genelinde fiyatı düşürülen pek çok konut ilanı var. Bu örnekte evin fiyatı 2 yılda -yüzde 20 düşmüş. Şu an m2'si 1.600 dolardan satılıyor:

  

Ümraniye'de ev kiraları uçtu ama 2021'e göre yüzde 30 daha az ilan var!

Amerika'da konut fiyatları temmuzda yükseliş gösterdi!