07 / 05 / 2024

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Gayrimenkuldeki sert bir şekilde yükselişin ardından hükümet harekete geçti. Ücret artışlarına karşı çalışma başlatılmasına da sektörden de destek geldi. İşte detaylar…



HARÇ  % 2'Yİ GEÇMESİN

Özcan, "Ben tapu harcının satış fiyatına bağlı olmadan gayrimenkul tipine ve büyüklüğüne, bölgesine, konumuna bağlı şekilde sabit bir bedel olması isteğindeyim. Eğer bu şekilde olursa, kaça satılırsa satılsın ilgili gayrimenkul için satıcı ve alıcı kişiler daha az harç ödemek için eksik beyan etmek zorunda olmayacaklar. Mecbur belli bir tutarı ödeyecekleri sebebi ile satışı tam gösterecekler. Süreç daha resmi kanallardan ve bankalar üzerinden devam edeceği için devlet gelir vergisi, KDV'den ek gelir de sağlayacak" ifadelerini kullandı. Resmi emlak müşavirliği komisyonunun % 4 ile sınırlı olduğunu da anımsatan Özcan, "Tapu harcı da % 4. İkisi karşılaştırılınca tapu harcı ciddi yüksek. Eğer hâlâ tapu harcı yüzdesi olarak alınacak ise bu % 2'yi geçmemeli. Hatta görece gelir düzeyi düşük bölgelerde % 1'i geçmemeli. Böyle olursa eksik beyan sorunu ortadan kalkar" ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT SAYISI ARTMALI

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçal, devletin vereceği kararların konut fiyatlarının düşmesine sebep olacağını söyledi. Koçal, "Fiyatların kontrol altına alınması lazım. Kalıcı politikalar ile bu denge sağlanabilir" diye konuştu. Koçal bununla birlikte bazı ilan siteleri ile firmaların fiyatları bilerek çıkardığını bildirdi.

DAHA FAZLA SOSYAL KONUT ÜRETİLMELİ

Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin de ceza yöntemi ile konut ücretlerinin düşürülemeyeceğini ifade etti. Şahin, "Tek çare maliyetleri indirmek. Daha fazla sosyal konut üretime geçmeli. İddia ediyorum, sosyal konut sayısı yükseldikçe fiyatlar eskisinden de daha aşağıya düşer" şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.29'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,47 Türk Lirası, altının gramı ise 1043 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş’ten dolar 10 lira olacak açıklaması! Fırtına koptu geliyor!

İş arayanlara 14 bin 500 liralık müjde! Başvurmayan kaybediyor! Başvuru tarihlerini kaçırmayın

Suzuki Jimny’ye 55 bin lira zam! Fiyatlar şoke etti! 14 Ağustos 2022 Suzuki Jimny fiyat listesi...

 


Geri Dön