29 / 04 / 2024

Konut kampanyaları satışları artırdı!

Konut kampanyaları satışları artırdı!

ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baygan, MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu ve Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu konut satış verilerini değerlendirdi. Sektör temsilcileri, kampanyaların satışlara olumlu yansıdığını söyledi.



TÜİK tarafından, Temmuz ayı konut satış rakamları açıklandı. Konut satışları, 2018 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 oranında artarak 123 bin 878'e ulaştı. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında bir önceki yıl satışlarına göre artış yaşandı. 

Ülkemizde her yıl ciddi oranda zorunlu konut ihtiyacı var. Bu nedenle her yıl 1.5 milyon konut satışı rekoru kırılıyor. Önümüzdeki dönemlerde döviz kurlarının düşüşe geçmesiyle ve yapılan kampanyalarla satışların artacağı düşünülüyor. 

Hükümetin sektöre olan desteği moralleri yükseltti

 

Konut kampanyaları satışları artırdı! 

 

Konut satışlarındaki artışı değerlendiren ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baygan, ''Yaz  tatili ve bayram gibi dönemlerde düşüş gösteren konut satışlarının artması her zaman söylediğimiz konularda haklılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor. Ülkemizde her yıl ciddi oranda zorunlu konut ihtiyacı var. Bu nedenle her yıl 1.5 milyon konut satışı rekoru kırılıyor. Bu talebi durdurmak olası değildir. Konut sektörü önemli bir sanayi grubu desteğidir ve aynı zamanda giderek artan ihracat kalemleri olduğunu görmezden gelemeyiz. Bunların yanı sıra geçtiğimiz aylarda konut satışlarına destek amaçlı yapılan kampanyalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un  açıklayacağı yeni kampanyalar faiz oranlarındaki değişiklikler ile sektörün canlanarak satışlarda daha iyi seviyelere ulaşacağını ön görüyorum. Önümüzdeki dönemlerde döviz kurlarında düşüşe geçmesi ve yapılan kampanyalarla satışların artacağını özellikle zorunlu ihtiyaç amaçlı alımların başlayacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu. 

Bakanlığın açıklayacağı kampanyalarla sektör çarkları daha hızlı dönecek

 

Konut kampanyaları satışları artırdı! 

 

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, konut satışarının artmasını değerlendirdi. Altıoğlu, Türkiye'de ipotekli konut satışı payı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,2 oranında azaldığını hatırlatarak, bu büyümenin önümüzdeki dönemde sağlanabilmesi sektör açısından oldukça umut verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Sektördeki istikrarlı büyüme teşviklerin uzun soluklu olmasına bağlı

 

Konut kampanyaları satışları artırdı! 

 

Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu da Sektördeki istikrarlı büyüme teşviklerin uzun soluklu olmasına bağlı olduğunu belirtti. Tüfekçioğlu, ''Faizlerin artışıyla büyüme ivmesi biraz hız kesebilir. Önümüzdeki dönemde bu büyümenin sürdürülebilir olması için ekonominin lokomotifi olan ve kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörüne sağlanan teşviklerin uzun soluklu olması gerektiğine inanıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Tüfekçioğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Konut istatistiklerinde dikkati çeken bir diğer nokta ise yabancıya yapılan konut satışlarının da yüzde 65 civarında artması oldu. Türkiye ekonomisinin geleceğine ve potansiyeline inanan yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi devam ediyor. Beklentimiz; yeni dönemde hükümetimiz tarafından gerekli adımların atılacağı yönünde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sektörün içinden, sıkıntılarını ve beklentilerini bilen Bakanımız Sayın Murat Kurum’un atanmış olması da geleceğe yönelik umutlarımızı artırıyor.''


Geri Dön