28 / 04 / 2024

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.



Ülke genelinde kira bedelleri cep yalmaya devam ediyor. Büyükşehirlerde daha çok hissedilen kira bedelleri, küçük şehirlerde de vatandaşın gözünün yaşına bakmıyor. Büyükşehirleri aratacak tarzda olan kira bedellerine örnek Gaziantep. Gaziantep’te ev kiraları aldı başını gitti. Orta halde 3+1 dairenin kirası ortalama 15 bin TL’ye ulaştı.

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

BİR MAAŞ EŞİTTİR KİRA!

Önlenemeyen kira artışları vatandaşları mağdur ederken, Gaziantep’i de istenmeyen kent yaptı. Şehir merkezine yakın bir mahallede orta halli 3+1 dairelerin kiraları 15 bin TL’yi buldu. Yakıtı ve apartman aidatı da eklendiğinde rakam daha da büyüyor.  2+1 daireler ise en az 10 bin TL’den başlıyor. Asgari ücretle çalışan bir kişi 3+1 daire tutabilmek için aylığının tamamını vermek zorunda. Emeklilerin ise maaşları ile daire kiralamaları imkansız.

KİRALAR MEMURLARI KAÇIRDI!

Kiraların fahiş rakamlara yükselmesi ile birlikte Gaziantep’te görev alan memurlar gitmenin yollarını arıyor. Başka illerden tayin isteyenlerin sayısı da dibe vurdu. Gaziantep’e konut kiraları nedeniyle memur gelmek istemiyor. Bir zamanlar memurların ilk tercihi olan kent de istenmeyen kent haline dönüştü.

İSTANBUL'DA KİRA BEDELLERİ BİR MAAŞI GEÇTİ

İstanbul'daki kira bedelleri, kiracı ev sahibi kavgaları sık sık gündeme geliyor. Kiralar adeta füze gibi uçarken vatandaşlar ise yaşamaya devam ediyor. 

 Her geçen gün artan kira bedelleri ile vatandaş adeta köşeye sıkışmış durumda. İstanbul'da 35 yaşında 3 beyaz yakalılar aynı evde yaşamaz zorunda kalıyor.


Geri Dön