Sektörel

Konut kredilerinde Ekim müjdesi: Faizlerin düşürülmesi ve kampanyaların başlaması bekleniyor! 

Konut kredisi faizlerinin yüksekliği, krediyle konut satışlarının gerilemesine neden oldu. Krediler için Ekim müjdesi geldi. Faizlerin düşürülmesi ve kampanyaların başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

2024 Ağustos'ta Türkiye genelinde konut satışları, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarak, 134 bin 155 oldu. Ocak-ağustos döneminde de konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 yükseldi ve 806 bin 317 olarak kaydedildi. 

Ancak yılın ilk sekiz ayında kredi ile satılan konut sayısı yüzde 49,8 oranındaki sert düşüşle 76 bin 485 adede indi. Konut kredisi faizlerinin yüksek oranlarda seyretmesi, kredi kullanımlarını düşürdü. Krediyle ev alacaklar merakla faizlerde düşüş yaşanacak dönemi bekliyor. 

42,5 bin takipçili medya sayfası RUSEN || Press, https://x.com/RusenPress resmi X sosyal medya hesabından konut kredisi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Türkiye'de bankalar, konut kredisinde indirim ve kampanyaya başladılar.

Ziraat Bankası konut kredisinde %3.09 dan %2.79'a indirim yaptı.

60 ayda 2.89, 120 ayda 2.79 faiz oranı belirlendi. Konut kredisi faizlerinin gelecek ay daha da düşürülmesi ve kampanyaların başlaması bekleniyor. 

Hükümetin, inşaat sektörünün yeniden canlanması adına konut kredi faizlerinde yıl sonuna kadar devlet bankaları üzerinden kampanyaya devam etmesi bekleniyor" bilgileri yer aldı. 

Peki kredi çekecekler ve yatırımcılar konut kredisi faizleri ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kira sorunu için TOKİ önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!

Konut piyasasına yeni yıl dopingi! Konut satışlarının artması bekleniyor!

‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı!