28 / 04 / 2024

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar! 

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar! 

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası konut satın almak isteyenler heyecanla faizlerin düşmesi bekliyor. Bankalar ev satın satın almak isteyen vatandaşlar çeşitli kampanyalarla konut kredisi veriyor. Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar neler? 



Merkez Bankası 25 Temmuz'da faiz kararını açıkladı. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24’ten yüzde 19,75’e indirildi. Bu karadan sonra konut kredisi faiz oranlarını  düşmesi bekleniyor. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, faiz indirimi kararından vatandaşların gözü konut kredilerine çevrildi. 

Yapılan kredi başvurusuna ön onay alındıktan sonra gereken belgelerle bankaya gitmek gerekiyor. Düzenli bir geliri olanların kredi başvurusunun onaylanma ihtimali daha yüksektir. Kredi borcu yüzünden takip kararı olanlar kredi alamazlar. Başvuran kişinin düzenli geliri yoksa kefil uygulaması devreye girebilir. Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar neler? 

Konut kredisi başvurusu için üç temel belge talep edilir. Bu belgeler; ikametgah, nüfus cüzdanı ve gelir beyanıdır. 

Konut kredisi başvurusu onaylandıktan süreç nasıl işler?

Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra gayrimenkul uzmanları devreye giriyor. Gayrimenkul uzmanları tarafından satın alınacak evin değeri belirleniyor. Bankaya, evin değerinin dörtte birinin peşinat ödemesi olarak verilmesi gerekiyor. Yasa gereği evin değerinin yüzde 70-75'ine kredi verilebiliyor. Kalan yüzde 25'lik ücret için başvuranların peşinatı olması gerekli. Sözleşme süresince belirnene faiz oranlarıyla aylık ödemeler yapılıyor.

Konut kredisi nedir?

Satın alınacak evin tebligat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen kredi türü konut kredisidir. Bu kredilerin vadeleri sabit faiz oranıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisibe başvurmadan önce uygun faiz oranı olan bankaların araştırılması gerekiyor. 
 
Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?
 


En uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?
 


Geri Dön