29 / 04 / 2024

Konut kredisi almada yaş sınırı!

Konut kredisi almada yaş sınırı!

Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Peki, konut kredisi almada yaş sınırı nedir?



Konut kredisi almada yaş sınırı!

Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. 


Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor. Gelirinin de ispatlanması halinde kredinin onaylanma ihitmali de artıyor.


Evdeki incelemeler ise Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanıyor. Eksper Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanıyor. 


Bu şartların da uygun olması halinde konut kredisi onaylanıyor. Peki, konut kredisi almada yaş sınırı nedir?


Konut kredisi yaş sınırı..

23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes konut kredisi kullanabiliyor.


Ancak kimi bankalar 18 yaşını dolduran kimselere de kredi verebiliyor. Yukarıda da görüldüğü üzere konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65 oluyor. 


Konut kredisi kullanacak kişinin yaşı ve kredinin vadesi toplamı 70’i aşmaması gerekiyor. Buna göre, 65 yaşında bir kimsenin kullanabileceği kredinin vadesi maksimum 5 yıl olabiliyor.



Konut kredisi en fazla kaç yıl olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön