27 / 04 / 2024

Konut kredisi başvurusu için gerekli şartlar ve belgeler!

Konut kredisi başvurusu için gerekli şartlar ve belgeler!

Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi için hangi evraklar gerekir konusu. Peki konut kredisi nedir, konut kredisi için hangi evraklar gerekir?



Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi için gerekli evraklar. Ahaber'de yer alan habere göre, konut kredisi, satın alınacak olan evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekiyor. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge istenir. Düzenli bir geliriniz olması durumunda başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu sebebiyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için herhangi bir kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse ancak o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

 

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada Ağustos 2019?


Geri Dön