28 / 04 / 2024

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

Konut kredisi alırken bazı belgelerin ilgili bankaya teslim edilmesi gerekiyor. Peki 2023 yılında 2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler? İşte detaylar...



Konut kredisi desteği ile konut alıyorsanız mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaşların bankalara gerekli evrakları teslim etmesi gerekir. Bu belgeler bankadan bankaya göre farklılık gösterebilir. 

KONUT KREDİSİ ALIRKEN GEREKLİ BELGELER NELER?

Hangikredi'de yer alan detaylara göre, ipotekli ya da ipoteksiz olarak ev kredisi için gerekli incelemeleri yaptıktan sonra başvuru gerçekleştirebilirsiniz.  Her bankanın kendi belge prosedürü olsa da genel olarak karşınıza çıkabilecek olanları aşağıda bulabilirsiniz:

Başvuru formu
Nüfus cüzdanı
Maaş bordrosu ya da vergi levhası gibi gelir belgesi
Serbest meslek sahibi olanların gelirlerini belgeleyebilmeleri için meslek kuruluşundan alınan belge
Yapımına henüz başlanmamış binalardan alınacak evler için inşaat ruhsatı
Tamamlanmamış binalardan ev alınması durumunda tapu fotokopisi
Bankaların anlaştığı ya da sizin hizmet alacağınız bir bilirkişiden ekspertiz raporu

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

KONUT KREDİSİNDE DOSYA MASRAFI NE KADAR?

Kredi işlemlerinin gerçekleştirilmesi için bankalar belli miktarlarda dosya masrafı alıyor. Dosya masrafı tutarı bankadan bankaya farklılık gösteriyor. Dosya masraf bedeli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun almış olduğu karar neticesinde binde 5 oranını geçemez. Yani 100.000 liralık konut kredisi alacaksanız dosya masrafı tutarı en fazla 500 lira olabilir.

Bankaların gerçekleştirdiği kampanyalar kapsamında masraf ödemediğiniz durumlar da olabilir. Dosya masrafsız konut kredisi kampanyalarını takip ederek, kredinizin ana tutarından kesinti yapılmadan gerekli olan tutarı alabilirsiniz.

İPOTEK KALDIRMA ÜCRETİ NE KADAR?

İpotek kaldırma işlemleri için kredi sahiplerinden belli miktarda para alınır. Bu ücret her sene yeniden güncellenmekte ve Tapu ve Kadastro Harçları üzerinden hesaplanmakta.

Bankalardan ödenen bu tutar için bazı bankalar ekstra ücret talep edebilir. Tapu ve Kadastro Harçları üzerinden belirlenen rakamdan daha fazlasının ödenmesi için bir yasal yaptırım yok. Yani bankalar sizden fazla ödeme istediğinde vermeme hakkınız bulunuyor.

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Bakan Uraloğlu: Demir yolları yapay zekalı sistemle izlenecek


Geri Dön