27 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranını hangi bankalar düşürdü?

Konut kredisi faiz oranını hangi bankalar düşürdü?

Geçtiğimiz günlerde iki dev banka konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğünü açıklamıştı. Bir büyük banka daha açıklama yaptı, faiz oranlarını aşağıya çektiğini bildirdi. Peki, konut kredisi faiz oranını hangi bankalar düşürdü?



Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın ardından Halkbank da konut kredisi faiz oranını düşüren bankalar arasına katıldı. Her iki banka da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Halkbank da konut kredisi için yüzde 0,98 faiz oranın uygulayacağını açıkladı.  

Halkbank'tan yapılan açıklamada, "Bankadan yapılan yazılı açıklamada, "Halkbank'ın aktif olarak kredili çalışmakta olduğu firmalarla işbirliği içinde sunduğu konut kredisi kapsamında, aylık yüzde 1.78 olarak belirlenen faiz oranlarında konut kredisi kullanıcılarının yüzde 0.98'i aşan faiz maliyetlerini anlaşmalı firmalar üstlenecek" ifadelerine yer verildi. 

VAKIFBANK VE ZİRAAT DE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Vakıfbank dün müşterisi olan şirketlerden konut alacaklara yüzde 0.98 faizle konut kredisi kullandıracağını; Ziraat Bankası da Cuma günü, inşaat şirketlerinin elinde bulunan konut stokunun eritilmesi için kendi müşterisi olan konut inşaat şirketlerinden ev alanlara aylık yüzde 1'in altında faizle kredi imkanı getirdiğini açıklamıştı.

0,98 faiz kampanyasıyla ev almak avantajlı mı?

Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla stoklar eriyecek!

Düşük faizli konut kampanyasıyla rekor beklentisi!


Geri Dön