29 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesi gerektiğini söylemesinin ardından gözler Merkez Bankası'nın alacağı kararlara çevrildi. Alınacak kararların konut kredisini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. 



Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararlarını bekliyor. Yeni Akit'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" şeklinde konuştu. 

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?


Erdoğan faizlerle ilgili olarak, "Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de Temmuz- Ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için, orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız" açıklamasını yaptı.

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisi faizleri ne olacak?

Konut kredisi ile ev sahibi olacak vatandaşlar konut kredisinin ne olacağını merak ediyor. Kredilere yönelik Merkez Bankası'nda yapılan açıklamada "Enflasyonda yüzde 5 hedefi yakalanana kadar politika faizi, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşacak. Enflasyonda belirgin düşüş, üçüncü çeyreğin sonu, dördüncü çeyreğin başı gibi olacak. Sadeleştirilmiş operasyonel para politikası çerçevesini koruyacağız. Piyasalardaki erken gevşeme beklentisinin ortadan kalkması gerekiyor. Merkez Bankası fiyat istikrarı amacına bağlıdır" ifadelerine yer verildi.

Konut kredisinde faiz yarışı!


Geri Dön