02 / 05 / 2024

Konut kredisi faiz oranları düşerse, konut satışı artar!

Konut kredisi faiz oranları düşerse, konut satışı artar!

Zonguldak Emlakçılar Derneği (ZONED) Başkanı Sercan Günarslan, Zonguldak'taki konut satışları hakkında bilgi verdi.. Günarslan, "Bu yıl Kasım ayında ise toplam 520 konut satışı gerçekleşmiştir. " dedi.



 Başkan Günarslan "Zonguldak il genelinde konut satış oranları geçen yılın aynı ayına göre az da olsa artış gösterdi. 2014 Kasım ayında toplam 503 konut satışı gerçekleşmişken, bu yıl Kasım ayında ise toplam 520 konut satışı gerçekleşmiştir. 


Bunun 154 adedi ipotekli (konut kredisi kullanılarak) edinilmiş, 366 adedi ise diğer koşullarla edinilmiş konutlardır. Yine bu konutların 244 adedi sıfır konutlardır, 276 adedi ise ikinci el konutlardır. 


Bu rakam ilginç olan ise, konut kredisi kullanımın azalmış olmasıdır. Bu yıl içinde bulunduğumuz siyası atmosfer ve buna bağlı gelişen finansal ekonomideki faiz artışları ve tabı bir de doların önlenemez yükselişine rağmen konut satışları artmıştır. Konut kredisi faiz oranlarının biraz da olsa düşmesi halinde konut satışlarının önemli ölçüde artacağını bekliyoruz Bu vesile ile Zonguldak halkının yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım, yeni yılda herkesin ev sahibi olabilmesini temenni ederim" dedi 


Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön