03 / 10 / 2024

Zonguldak Emlakçılar Derneği Başkanı Sercan Günarslan

Zonguldak Emlakçılar Derneği Başkanı Sercan Günarslan

Zonguldak Emlakçılar Derneği (ZONED) Başkanı Sercan Günarslan, Zonguldak'taki konut satışları hakkında bilgi verdi.. Günarslan, "Bu yıl Kasım ayında ise toplam 520 konut satışı gerçekleşmiştir. " dedi.

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlakçıların, 15 Eylül'de uygulamaya alınacak olan doğrulanmış ilan düzenlemesi için hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. 

Emlakçılar, Özcan Deniz'in villalarının peşine düştü! Satmak ve kiralamak için birbirleri ile yarışıyorlar...

Emlakçılar, şarkıcı Özcan Deniz’in iki yıl önce Zekeriyaköy’de 120 milyon liraya satın aldığı, geniş bahçeli ve havuzlu dört villasını satmak ve kiralama için adeta yarışa girdi. 

Emlakçılar ilan siteleri için tek yetki talep ediyor: 'Ben daha iyi fiyata kiralarım'cılar piyasayı yükseltir! 

Gayrimenkul ilan sitelerinde hayata geçen yeni uygulamalara, 'sektörden eksik var' açıklaması geldi. Emlakçılar ilan siteleri için tek yetki talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

Konut satışlarının durmasının ardından emlakçılar da işsiz kaldı. Yılbaşından beri İzmir'de 700 emlak ofisinin kapandığı belirtilirken; sektörden yeni kredi kampanyası çağrısı geldi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Depremde ölen sigortalıların ailelerine maaş bağlanmalı! Emekliler Derneği'nden son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 1 sene geçti. Türkiye Emekliler Derneği tarafından, yeni bir öneride bulunuldu ve depremde vefat eden sigortalıların ailelerine aylık bağlanması talep edildi. 

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Emeklilerden 4 bin lira ek zam talebi! Emekli maaşları yükselecek mi? Emekliler Derneği açıkladı!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), tüm emeklilerin maaşlarına 4 bin TL ilave zam yapılması talebini yineleyerek, bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

Zonguldak Emlakçılar Derneği Başkanı Sercan Günarslan Haberi

Zonguldak Emlakçılar Derneği Başkanı Sercan Günarslan

 Başkan Günarslan "Zonguldak il genelinde konut satış oranları geçen yılın aynı ayına göre az da olsa artış gösterdi. 2014 Kasım ayında toplam 503 konut satışı gerçekleşmişken, bu yıl Kasım ayında ise toplam 520 konut satışı gerçekleşmiştir. 


Bunun 154 adedi ipotekli (konut kredisi kullanılarak) edinilmiş, 366 adedi ise diğer koşullarla edinilmiş konutlardır. Yine bu konutların 244 adedi sıfır konutlardır, 276 adedi ise ikinci el konutlardır. 


Bu rakam ilginç olan ise, konut kredisi kullanımın azalmış olmasıdır. Bu yıl içinde bulunduğumuz siyası atmosfer ve buna bağlı gelişen finansal ekonomideki faiz artışları ve tabı bir de doların önlenemez yükselişine rağmen konut satışları artmıştır. Konut kredisi faiz oranlarının biraz da olsa düşmesi halinde konut satışlarının önemli ölçüde artacağını bekliyoruz Bu vesile ile Zonguldak halkının yeni yılını...