28 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişi, yüksek konut kredisi faiz oranlarından dolayı konut almaya cesaret edemiyor. 



Büyükşehirler başra olmak üzere konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Konut almak neredyse imkansız hala gelirken yüksek faiz oranları da bir engel daha oluşturuyor. Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıkıyor.

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

EMLAK SEKTÖRÜ KAN KAYBEDİYOR!

Emlak fiyatlarının artmasıyla sektörün her geçen gün kan kaybettiğini söyleyen İron Emlak işletmecisi Emlak Danışmanı İrfan Özdemir, müteahhitlerin ellerindeki konutları satamadığını ve ciddi stoklar oluştuğundan bahsetti.

2024 yılında kredilerin açılmasını umut ettiklerini belirten İron Emlak işletmecisi Emlak Danışmanı 2023 yılının emlak ve konut satışı açısından pek iç acıcı geçmediğini vurgulayarak '' Bankaların kredileri ciddi anlamda yavaşlatması, insanların krediye ulaşamaması satışları ciddi anlamda aşağıya çekti.

Emlak sektörü ülkemiz adına çok değerli bir sektör. Bacası olmayan bir kurum diyebiliriz. Çünkü emlak ı sadece bir bina olarak değerlendirmemek lazım. Demirinden çimentosuna, kapısından laminant parkesine, elektriğinden su tesisatına, ısı ve dış cephecisine, pimapencisine gibi birçok alanı ilgilendiren bir sektör.

Dolayısıyla bu sektörün hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Şuanda kredi oranları çok yukarıda olduğu için insanlar emlaka ulaşamıyor. ''dedi

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

KİRALARDA YÜZDE 25 ARTIŞ UYGULAMASI PİYASAYA NEGATİF YANSIDI!

Özdemir, geçtiğimiz yıla göre emlak sektöründe yaklaşık yüzde 35-40’lık bir düşüşü olduğunu söyledi. 2024 yılında kredilerin açılmasını beklediklerini söyleyen Özdemir '' Eğer açılmazsa gerçekten sektör daha da daralacak ve ciddi anlamda sıkıntılar oluşacak. İnsanların gayrimenkulleri değerlendiği için oranı ona göre değerlendiriyorlar.'' dedi.

Öte yandan yüzde 25 kira artışının doğru bir hamle olmadığını söyleyen Özdemir  konut sahipleri şu değerlendirmeleri yaptığını söyledi; “Dairemi bugün 5 bin liraya kiraya verirsem yüzde 25 arttığı zaman 6 bin 250 lira olacak.

Dolayısıyla ben 10 bin liraya dairemi kiraya vereyim en azından artırdığım zaman gerçek değerini bulur” diye düşünerek kira fiyatlarını ciddi anlamda yukarıda tuttular. Yüzde 25’lik uygulama negatif oldu pozitif olmadı.” ifadelerini kullandı

Ekrem İmamoğlu'ndan  TOKİ  çıkartması: Milleti mağdur etmekten vazgeçin!

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Kiralarda yüzde 25 sınırına uyulmadı, ev sahibi kiracı davaları patladı!

Geri Dön