29 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'da ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'da ne kadar oldu?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz en çok ön plana çıkan, 12 ay erteleme fırsatı da sağlayan konut kredisi faiz oranları oldu.



Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma son günlerin öne çıkan konularından oldu. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla vatandaşları konut sahibi yapıyor. Konut kredisi yapılandırmasının olup olmayacağı merak ediliyor. Peki konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılıyor?

'Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi yeni faiz oranları kaç?' soruları, düşük faizle konut sahibi olmak isteyen vatandaşların araştırdığı konulardan. 

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz en çok ön plana çıkan, 12 ay erteleme fırsatı da sağlayan konut kredisi faiz oranları oldu. Habertürk'te yer alan habere göre; yeni konut kredisi faiz oranları 2 Haziran'dan itibaren geçerli sayıldı. Eski konut kredilerinin yapılandırılmasına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizli kredi fırsatı sunuyor. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sunuluyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran’da başladı. Başvurular bankaların şubelerinden gerçekleştiriliyor. 

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamada, konut kredisinin miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin lir kredi verilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA (SIFIR EV)

Konut kredisi faiz oranları Temmuz da ne kadar oldu?

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA (İKİNCİ EL EV)

Konut kredisi faiz oranları Temmuz da ne kadar oldu?

0.64 faizli konut kredisi ne zaman bitecek?

300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne oldu?


Geri Dön