27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yüzde 50'ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

Konut kredisi faizleri yüzde 50'ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

Konut fiyatlarının yanı sıra, konut kredisi faizleri de resmen uçuşa geçti. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte o açıklama...



Son yıllarda fahiş oranlarda artan konut fiyatları ev sahibi olmayı zorlaştırdı. Yüksek konut fiyatları sebebiyle, vatandaşlar birikimlerinin üstüne eklemek amacıyla sık sık konut kredilerine başvuruyor. Ancak son zamanlarda bankalarda konut kredisi faizleri de resmen uçuşa geçti.

CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut kredilerindeki son duruma değindi. 

Konut kredisi faizleri yüzde 50 ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ YÜZDE 50'YE KOŞUYOR

Ali Mahir Başarır, söz konusu açıklamasına en büyük Türk Lirası'nın banknot olarak 200 lira olduğunu söyleyerek başladı. Başarır, "Eylül 2021'de 200 lira 23 dolar ediyordu, şimdi 7 dolar ediyor yani paramızın, ekonomimizin itibarı ortada. Faiz oranları düşecekti, vatandaş faiz ödeyemeyecekti" ifadelerini kullandı. 

Ticari kredi faizinin yüzde 55'in, ihtiyaç kredisi faizinin yüzde 63'ün üzerinde olduğuna vurgu yapan Başarır, konut kredisi faizinin de yüzde 50'ye doğru gittiğini dile getirdi. 

Konut kredisi faizleri yüzde 50 ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, açıklamasının devamında "İnsanların ihtiyaç ve konut kredisi çekebilmesi hayal, çekse de ödeyemez zaten" ifadelerini kullandı. 

Bunun sebeplerinden birinin kur korumalı mevduat olduğunun altını çizen Başarır, "Ekonomistleriniz kur korunmalı mevduatı getirdi, 600 milyara yakın para ödendiği iddia ediliyor ama hâlâ çıkıp da kur korunmalı mevduatın  85 milyonun sırtına ne kadar yük olduğunu da öğrenemiyoruz" diye konuştu. 

Başarır, vatandaşın kredi kartı borcuna bakıldığında da geçtiğimiz seneye göre yüzde 157 artışla, 1 trilyon 200 milyara yükseldiğini vurguladı ve "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun verilerine göre kredi kartı borçlarının 684,3 milyarı taksitsiz, 510 milyarı taksitli ve BDDK diyor ki 'Limit artırma ve bu konularda kredi kartlarıyla ilgili kredi ve kullanımı sınırla.'" açıklamasında bulundu. 

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Faiz yükseldi, bankaların uyguladığı faiz getirisi rakamları değişti! 1 milyon TL'nin getirisi ne kadar oldu?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!


Geri Dön