29 / 04 / 2024

Konut kredisi kefil şartları!

Konut kredisi kefil şartları!

Konut kredisi kullanırken kefil zorunluluğu bulunmazken, bazı durumlarda banka kefil talebinde bulunabiliyor. İşte konut kredisi kefil şartları...




Konut kredisi kullanırken kefil şartı aranıp aranmadığı konusunda merak içindeyseniz, hemen yanıtlayalım. Konut kredisi kullanırken kefil zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bankalar kredi kullanımlarında kefil isteyebiliyorlar. Konut kredisi kefil şartları için şöyle bir sıralama yapmak yerinde olacaktır; 


Konut kredisi kullandığınız gayrimenkul, alınan borca teminat oluşturması için ipotek altına alınıyor. Bazı durumlarda ise banka tarafından bu yeterli görülmüyor. Örneğin; geçmişinizde kredi hususunda sıkıntılar yaşadıysanız yani kredi geçmişiniz temiz değilse, banka kullanacağınız konut kredisine kefil şartı getirebilir. 

Ancak kredi geçmişiniz çok da kötü değilse, bu durumda banka riski azaltmak için yine kefil talebinde bulunabilir.

Tüm bunların dışındaki bir durum ise kredi geçmişinizin hiç olmaması. Banka böyle bir durumda sizi değerlendiremeyeceği için yine bir kefil isteğiyle karşınıza çıkabilir. 


Ancak bankalar konut kredisi kullanan müşterisinden genelde kefil talebinde bulunmuyor. Bunun yerine gayrimenkul üzerine ipotek getirmeyi tercih ediyor. 





Geri Dön