29 / 04 / 2024

Konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Kredi kullanma sürecinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?



Konut kredisi masrafları 2015 nelerdir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Mesken alımlarında kullandırılan bu kredinin koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Konut kredisi kullanırken, banka size kredi bedelini vermeden önce bazı masrafları kesiyor ya da ödenmesini sizden talep edebiliyor. Bankalar tarafından istenen konut kredisi masrafları şu şekilde:


1. Dosya Masrafı

2. Komisyon

3. Ekspertiz Ücreti

4. İpotek Tahsis Ücreti

5. İpotek Fekki Ücreti

6. Erken Ödeme Cezası

7. Hesap İşletim ve Ekstre Gönderim Ücretleri

8. DASK

9. Konut sigortası

10. Hayat sigortası

11. Ferdi Kaza sigortası


Yukarıdaki masraflardan, dosya masrafları Yargıtay tarafından alınan bir karar ile iade ediliyor. Komisyon, ekspertiz ve ipotek masraflarının tüketici tarafından ödenmesi gerekiyor.


Görüldüğü üzere, konut kredisi masrafları arasında birçok sigorta bulunuyor. Ancak yalnız DASK yapılması zorunlu olan bir sigorta olup; diğer sigortalar ise isteğe bağlı olarak yapılan sigortalar oluyor.



Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön