28 / 04 / 2024

Konut kredisinde düşük faiz oranları için son günler!

Konut kredisinde düşük faiz oranları için son günler!

Konut kredisinde yüzde 1’in altındaki faiz oranları için son günler yaşanıyor. Bankaların faiz artışına hazırlandığı belirtildi.



Konut kredisinde faiz oranlarının yüzde 1'in üstüne çıkması beleniyor. Faiz artışına neden ise mevduat faizindeki hızlı yükseliş olarak gösteriliyor. Bankacılar, bankaların faiz hazırlığında olduğunu belirtti.


KGF destekli kredilerde bankaların çok yüksek miktarlarda kredi vermesi, mevduat faizinde artışa sebep oldu.  Sene başında yüzde 11’ler seviyesinde olan ortalama mevduat oranları yüzde 14 seviyelerine ulaştı. 


Bankacılık sektöründe konut kredisi faizlerinin aylık bazda yüzde 80’lere kadar inmesi inşaat sektöründeki durgunluğu giderip sektörü hareketlendirmişti. Bazı bankalar konut kredisi faizlerini çoktan yüzde 1’in üzerine çıkardı.



 Konut kredisinde düşük faiz oranları için son günler!



Ağustostan sonra vatandaşlar konut alımlarında banka kredilerini kullandı. Kredili satışlardaki artış yüzde 70’lere çıkarken, kredili satışların toplam satışlardaki payı yüzde 30’lara ulaştı. Satılan her her 3 konuttan birinin banka kredisiyle alındığı kaydedildi.


Bankacılar, yüzde 11.5-.13.5 arası faizlerle konut kredisi kullandırmaya devam edemeyeceğini, konut kredisi faizlerinde yüzde 1’in altında olan bankaların ilerleyen günlerde faizleri artıracağı kaydetti.



Habertürk


Geri Dön