29 / 04 / 2024

Konut kredisinde peşinat düştü! Sektör umutlandı!

 Konut kredisinde peşinat düştü! Sektör umutlandı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için yürürlüğe konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini değerlendi...



Koronavirüsün ekonomiyi etkilememesi açısından, ekonomiyi ilgilendiren 19 maddelik tedbir paketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartıldığını duyurdu.

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için yürürlüğe konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs salgınının önüne geçmek ve ekonomik riskleri en aza indirmek için alınan önlemlerin hayati önemde olduğuna dikkat çeken GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, şöyle konuştu:

"Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde, gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek düzenlemelerin de yer almasını hem sektörümüz hem konut alıcıları açısından çok önemli buluyoruz. ‘500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarılması, asgari peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi’ şeklinde yapılacak düzenleme, peşinatını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir. Başkanımız ve ilgili tüm Bakanlıklarımızın destekleriyle gayrimenkul sektörü, bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Gayrimenkul sektörünün, kamunun yeni yol haritasına paralel bir şekilde tekrar hareketleneceğine ve büyümeye, gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz."

Konut kredisi alacaklar dikkat! Peşinat oranı yüzde 10'a düştü!

Altan Elmas: Konut sektörüne nefes aldıran düzenlemeler bekliyoruz!

İMSAD'tan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi'ne destek!


Geri Dön