07 / 05 / 2024

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!



A, B, C ENERJİ SINIFI NE DEMEKTİR?

Binalar için enerji sınıflandırmaları A ile G arasında değişmektedir. A en verimli, G ise en verimsiz enerji sınıfı demek oluyor.  Bina olması gereken tüm yapı ve yalıtım standartlarını taşıyorsa C enerji sınıfına giriyor. Eğer bina, olması gereken standartlardan daha iyi bir standarda bulunuyorsa B enerji sınıfı demek oluyor.

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

En verimli sınıfı temsil eden A sınıfıdır. Yani binanın tasarımı, yalıtımı, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, cam-pencere sistemleri  kalitelidir. Bu binanın işletme maliyetleri oldukça düşüktür. Binada oturanlara da hem kolaylık sağlar hem de maddi açıdan binanın değerinin artmasını sağlar.

Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emekli nasıl olunur? Erken emeklilik formülleri nelerdir?

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?

TOKİ 2022 başvuruları başladı mı? TOKİ İstanbul, İzmir,  Adana  başvuruları ne zaman?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön