28 / 04 / 2024

Konut kredisini kimler çekebilir?

Konut kredisini kimler çekebilir?

Taşınmaz mal satın almak için bankadan alınan ve taşınmaz mala ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor.Peki,konut kredisini kimler çekebilir?Hangi evlere konut kredisi verilmez?



Konut kredisini kimler çekebilir?

Konut kredisi; Türkiye'de ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın yerli ve yabancı tüm gerçek kişilerce en az 18 en fazla 70 yaşındaki kişiler alabiliyor.Konut kredisiyle ilgili yasalar Mortgage yasasında yer alıyor.


Mortgage Yasası ve ilgili diğer yasal düzenlemeler gereğince:

-Konut satın alma amaçlı Mortgage kredisi, Türkiye'de ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın yerli ve yabancı tüm gerçek kişilerce kullanılabilir.

-Ev alımı dışında bireysel ihtiyacın finansmanına yönelik Mortgage kredisi, sadece resmi olarak Türkiye'de ikamet eden gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.

-Müşterinin kredi özgeçmişinin sorgulandığı Kredi Kayıt Bürosu sonuçlarına bakan banka, kriterlerine uymayan müşterilerin taleplerini red etme hakına sahiptir.

-Mortgage kredisinde yaş sınırı minimum 18, maximum 70 yaş (vade tarihinde) olarak belirlenmiştir.


Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

-Ücretliler için; Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi veya Pasaport)  ,İkametgah veya Su, Elektrik, Cep Telefonu Faturası ,Bordro veya şirketten alınan Gelir Yazısı (Gelir yazısı alınırsa şirketin İmza Sirküleri),Satın alınacak konutun tapu fotokopisi ,(Varsa) Tapu fotokopileri, kira kontratları ve diğer gelir belgeleri gerekiyor.


-Serbest meslek sahipleri için ise;Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi veya Pasaport),İkametgâh veya Su, Elektrik, Cep Telefonu Faturası ,Vergi Levhası Fotokopisi ,Ticaret Sicil Gazetesi ,İmza Beyannamesi ,Son 3 yıla ait Vergi Dairesi veya Yeminli Mali Müşavirlik onaylı Bilanço ve Gelir Tablosu, cari yıl mizanı  ,Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıt belgesi yada Faaliyet Belgesi ,Satın alınacak konutun tapu fotokopisi ,(Varsa) Tapu fotokopileri, kira kontratları ve diğer gelir belgeleri gerekiyor.

 

Konut kredisi faizlerinde son durum!


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön