29 / 04 / 2024

Konut kredisini kimler alamaz?

 Konut kredisini kimler alamaz?

Konutların teminat altın alınması şartıyla tüketici kredisi olarak karşımıza çıkan krediye konut kredisi adını veriyoruz.Peki,Konut kredisini kimler alamaz? Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?



Konut kredisini kimler alamaz?

Konut kredisi almak isteyenlere uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi kredi taksidi ödeyerek ev sahibi olmalarına olanak tanınıyor.Konut kredisi  konut finansmanı için kullandırılan bir mortgage türü olarak karşımıza çıkıyor.


Konut kredisi alabilmek için ilk olarak  gerçekleştirebileceğimiz işlem bankaya başvuru yapmak oluyor. Başvurunun kabul edilmesi halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor. 


Sürecin başlamasıyla birlikte ekspertiz kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini belirliyor. Ekspertiz evin ancak yüzde 75'ine kredi verebiliyor. Ekspertizin raporuna göre banka kredi vereceği tutarı belirliyor.


Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir?

-Nüfus Cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli sureti


-İkametgâh belgesi veya her hangi bir kuruma ait son 3 aylık fatura


-Maaş bordrosu yada gelir gösterir nitelikte belge


-Alınacak konutun tapu aslı üzerinden fotokopisi


-Varsa tapu fotokopileri, kira kontratları veya diğer gelir olarak gösterilebilecek belgeler.


-Son aya ait maaş bordrosu veya şirket yazısı.


Geliri olan en az 18 en fazla 70 yaşındaki her birey konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi kullanamayacak olan kişiler;

daha önce kredi borcundan dolayı banka takip kararı çıkmış kişiler,bankalar tarafından yapılan kredi skorlaması kötü olan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2015

Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön