05 / 05 / 2024

Konut mağdurları İYİ Parti ile görüştü!

Konut mağdurları İYİ Parti ile görüştü!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu İyi Parti İstanbul il başkanlığında görevli Oğuzhan Kalaylıoğlu ile bir araya geldi.



Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu İyi Parti İstanbul il başkanlığında görevli Oğuzhan Kalaylıoğlu ile bir araya geldi.

Oğuzhan Kalaylıoğlu'nun Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu mumuzu davet etmesiyle gerçekleştirilen toplantıya Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi ve Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Fayri Kaygu katıldı.

Konut mağdurları İYİ Parti ile görüştü!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, söz uçar yazı kalır misali sorunun bütününden küçük bir parçasını özetleyen ek belgeleri ile taleplerimizi de içeren bir dilekçe sundu.

Platform Başkanı Özlem Hanelçi platformumuzun amacını ve çalışmalarını anlattı. Platform sözcüsü Fahri Kaygu ise yaşanan sorunların nedenlerini ve hakkını arayan vatandaşların idarede ve yargıda karşılaştıkları güçlükler ve önlerine çıkan engeller konusunda iyi parti il teşkilatındaki  insan hakları komisyonunda olan görevli arkadaşları bilgilendirdi.

Konut mağdurları İYİ Parti ile görüştü!

Konut edinmenin ve yargı hizmeti almanın insan hakkı olduğunu bu nedenle siyasal partilerin insan hakkı ile ilgili komisyonların konuyla ilgilenmesinin gerekliliğine vurgu yapan Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkan ve Sözcüleri toplantı sonunda sorunun İstanbul Belediyesi ,Esenyurt Belediyesi ve Beylikdüzü Belediye Meclislerinde gündeme alınması için mecliste sorunla ilgili konuşma yaptıracakları  sözünü verdiler.

Konut mağdurları İYİ Parti ile görüştü!

Konutla dolandırıcılık mağdurlarının siyasetçilerden talepleri şu şekilde:

Birçok konutla dolandırıcılık mağduru hak aramaktan vazgeçti ,yada zaten nasılsa bu ülkede hakkına kavuşmak imkansız diyerek hiç hak aramaya başlamamıştı bile.(Ek1 olarak sunduğum T.C. BAKIRKÖY  CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ÖRGÜTLÜ SUÇLARI SORUŞTURMA BÜROSU) nun hazırlamış olduğu iddianamede şikayetçilerin konut mağdurları değil mağdur oluşturan firmalar olması buna örnek olabilir.Sadece iddianamenin giriş kısmını talep dilekçeme ekliyorum şayet ilgilenirseniz kalan kısmını mail ortamında iletebilirim.Ben ve benim gibi birkaç kişi ısrarla hakkını aramaya devam etmektedir.Edindiğimiz tecrübeleri bizim gibi mağdur insanlara anlatarak  hak arama yollarını göstermeye çalışmaktayız.Maalesef  sadece hakkımızı aramakla ve öğrendiklerimizi öğretmekle meşgul olmamız yetmiyor.Ayrıca  (Ek 2 olarak sunduğum örgütlü suçlar savcısı tarafından hazırlanmış iddianameye eklenmiş telefon dinlemeleri) ni okuduğunuzda canımıza, psikolojik sağlığımıza ve vücut bütünlüğümüze kast eden insanlardan kendimizi korumamız gerektiğini de öğrenmiş olacaksınız.

Ne mutlu ki polisimiz bunları takibe almış bunları yakalamış ve yargı önüne çıkmasını sağlamış cesur bir savcı sayesinde bize karşı cürüm işlemek amacıyla suç tasarlayan kişilerden bir kısmımız korunabilmiş ama bir kısmımızda bu çetelerin şiddetine maruz kalmış.

Bu ek olarak sunduğum belgelerde konut dolandırıcılığından elde edilen gelirle kurulmuş silahlı çete polisimiz tarafından ortaya çıkarılmış ve çökertilmiştir.

Fakat en önemli nokta her türlü terör yada suç organizasyonları için gerekli olan para kaynağı oluşumuna müsaade eden göz yuman destek olan bu amaçla “kanuna uyarlık bulunmayacak şekilde   inşaat yenileme ruhsatında isim değişikliği yapan” yerel siyasetçiler neden ve kim tarafından korunmuştur? 

Sadece bu bir  projede de mevcut bir olay değildir ,yerel siyasetin, çetelere güç sağlayacak geliri elde etmelerini sağlayacak usulsüz işlemleri.(Ek3 idari mahkeme kararı)

Bu ek olarak sunduğum iddianamede silahlı suç örgütü kuranlar olduğu gibi mahkemeleri silah gibi kullanarak konut sahiplerinin haklarını gasp eden yerel siyasetçi destekli çetelerde vardır. Büyükçekmece savcılığı memur suçları bürosu  2018/53264 sayılı şikayet dosyamız hala derdest bakanlıktan soruşturma izni beklemektedir. En tehlikelisi de onlardır.Çünkü onlar yaptıkları her işlemi hukuki kılıfa gizlemeyi başararak dolandırdıkları yetmezmiş gibi birde üste karşı vekalet ücreti ödeyerek tekrar mağdur olmanıza neden olmaktadır.(Ek 4 adeta minareye kılıf şeklinde hazırlanmış gerekçeli karar ve hiç incelenmeden verilmiş onama kararı)Tabi ki itiraz dilekçesi hazırlayarak arkadaşımıza yardımcı olduk.Ama sonuç ne olur maalesef kestiremiyoruz.

Hiçbir siyasi parti yada siyasetçiye karşı ön yargılı değilim. Fakat Beni dolandıran şahısların avukatının bir siyasi partinin eski ilçe başkanlığı ,eski belediye başkan adaylığı  ve eski hakimlik yapmış biri olması beni endişeye sevk etmektedir.Umarım bu söylediklerimden  hukuken haklılığımı kanıtlama açısından endişeli olduğum anlaşılmamıştır.Çünkü hukuki bilgilerinin yaşadığım süreçte benim öğrendiğim  kadar bile olduğunu düşünmüyorum.Fakat hukuk bürokrasisinden olabilecek yakınlıkları ,endişelenmem için ,çıkan kararları gördükten sonra yeterlidir sanırım.(Ek 5 dolandırıcılık sanıklarının vekili)

En başta sn siyasetçilerimizden vatandaşın sorunlarını ülke gündemi yapmalarını istiyoruz. Şöyle ki ; “Türkiye Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu” olarak bizim takipçisi olduğumuz  sorun üzerinden konuyu açıklamak gerekirse ,Esenyurt ilçe başkanlığı  yada Sn İl başkanlığınız ilçemizdeki ve ilimizdeki  konutla dolandırıcılık mağdurlarının sorunlarının tespiti ve çözüm için yapılması gerekenler konusunda vatandaşımıza destek vermek için bölge vekillerimiz ve mecliste ilgili komisyonda olan vekillerimizin katılımı ile bir toplantı gerçekleştireceğiz,gelin beraberce sorunun tespiti ve çözümü için çalışma yapalım derseniz ,hem sorun gündeme gelmiş olur hem de vatandaş sahipsiz olmadığını seçtiği vekillerin hiç değilse kendilerini dinlediğini ve çözüm için çareler aradığı hissi ile hak aramaktan vazgeçmez .

Biliyoruz ki sizde bizim gibi bakanlara ulaşamıyorsunuz. Ama yinede en azından TBMM meclisinde sorunları grup toplantılarınızda, meclis salonunda gündem dışı veya soru önergesi vererek dile getirme hakkınız var .Bu hakkınızı milletin gerçek gündemi için kullanmanızı arz ve talep ediyoruz .


“Konutla Dolandırılan hak sahipleri Platformu”
 

Murat Kurum'dan konut mağdurlarına müjde!


Geri Dön