02 / 05 / 2024

Konut piyasasında alarm zilleri çalıyor. Ev fiyatları nasıl etkilenecek?

Konut piyasasında alarm zilleri çalıyor. Ev fiyatları nasıl etkilenecek?

Küresel konut piyasası karıştı. Türkiye'de de konut piyasası durdu. Konut  fiyatları nasıl etkilenecek? Konut fiyatları düşecek mi? Düşecekse ne zaman? Ucuz kredi dönemi geri gelecek mi?



Avrupa’nın en hareketli pazarlarından biri olan İsveç’te ev fiyatlarının ilkbahardan bu yana yaklaşık yüzde 8 düştüğü ve düşüşün yüzde 15’e çıkmasının beklendiği ifade edilirken İngiltere'de de fiyat düşüşün hızlandığı kaydediliyor. İngiltere'de konuta olan talebin gelecek yıl yüzde 20 azalması bekleniyor.

Goldman Sachs  tarafından yapılan değerlendirmede ise ABD’de konut fiyatlarının 2023’te yatay kalacağı bazı bölgelerde ise gerilemenin şimdiden başladığı belirtiliyor. Uzmanlara göre Avustralya ve Kanada'da ciddi bir krizin yaşanması bekleniyor. Bank of Montreal ekonomisti Robert Kavcic, “Harcama faaliyetlerinde önemli bir yavaşlama riski altındayız. Teknik olarak bir resesyon öngörmüyoruz ama çok yakınız” sözlerine ek olarak Bloomberg analizine göre de ağustos ayında ev fiyatlarının yüzde 40 düştüğü Avustralya için alarm zilleri çalıyor.

Türkiye'de ne olacak?

Bütün bu küresel gelişmeler ışığında, halen durgun seyreden Türkiye'de konut pazarının bu gidişattan etkilenip etkilenmeyeceği, pozitif ayrışıp ayrışmayacağı, hükümetin açıklayacağı konut projeleri ve kredi imkanlarına erişim için alınacak tedbirlere göre şekillenecek.

Sosyal konut proje şartları nelerdir? TOKİ sosyal konut projesi yarın başlayacak mı? İşte detaylar!

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön