28 / 10 / 2024

Konut piyasasında büyük dengesizlik! Daireler satılmıyor, inşaatlar çok, kiralık ev bulunamıyor, evler boş...

Konut piyasasında büyük dengesizlik! Daireler satılmıyor, inşaatlar çok, kiralık ev bulunamıyor, evler boş...

TEDB Tanıtım Toplantısında konuşan Ankara Bağımsız Milletvekili Adnan Beker, kira bedellerindeki artışa değinerek, konut piyasasındaki dengesizliği dile getirdi. 




Ankara bağımsız Milletvekili Adnan Beker ise konut satışları ve kiralara değindi. Pursaklar’da kiraların 30 bin lira, Çayyolu’nda kiraların 70 bin lira olduğunu söyleyerek, sektörde büyük dengesizlik olduğunu söyledi. 

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ BÜYÜK SIKINTIDA

Elipshaber'de yer alan habere göre; Beker, gayrimenkul sektörünün büüyk sıkıntıda olduğunu söyleyerek '' Hem vatandaşlara hem bu sektöre yazık. Gayrimenkul sektörü şu an çok büyük sıkıntıda.

Satış yok, daire satılmıyor, inşaatlar çok, krediler yüksek. Vatandaş oturacak ev bulamıyor. Ama evler boş. Bunu bir an önce başta hükümet olmak üzere bu sektördeki arkadaşlarımızla beraber düzenlememiz lazım.” dedi. 

Konut piyasasında büyük dengesizlik! Daireler satılmıyor, inşaatlar çok, kiralık ev bulunamıyor, evler boş...

KİRALAR EN BÜYÜK SORUN!

Kentsel dönüşümle ilgili de açıklama yapan Adnan Beker şunları söyledi: “Aynı bina yıkılıyor, aynı binanın iki katı bina yapılıyor. Yolda genişleme yok, altyapı yok, otopark yok, nüfus artıyor, trafik sıkışıyor.

Ankara’mızın en büyük sıkıntısı şu an konut sıkıntısı. Bunu engellemenin tek bir yolu var. Arsa üretecekler, ucuz konut yapacaklar ve vatandaşımızı yurt dışındaki gibi ev sahibi yapacaklar.

Burada en büyük görev emlak danışmanlarına düşüyor. Kira en büyük sıkıntı. Biraz kiraları düşürelim. Ev sahibi kendi dairesini 40 bin liraya 50 bin liraya kiraya veriyor, ancak kendisi o binada 10 bin liraya oturuyor. Bu adaletli değil. Bu kirayı düzenlemek lazım. Ben saha milletvekiliyim, hepsini görüyorum.” dedi.  

ANKARA'DA KONUT FİYATLARI NE OLDU? 

İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler masaya yatırıldığında 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,2, 2,2 ve 0,8 oranlarında artış meydana geldi. 

Endeks değerleri bir önceki senenin aynı ayına göre ise, İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de sırasıyla yüzde 23,4, 30,4 ve 23,1 oranlarında arttı.

Konut sektörü 2025 yılına umutla giriyor! Son çeyrekte başlayan canlanmanın artması bekleniyor!

Milli Emlak, İstanbul'un 5 ilçesinde konut ve arsa satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla! 

Geri Dön