02 / 05 / 2024

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

KONUTDER Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, 2022 konut satış rakamlarını yorumlayarak, öngörülerini aktardı. İşte detaylar…



"YABANCIYA SATIŞIN PAYI TEMMUZ AYINDA % 4,2'YE GERİLEDİ"

Altan Elmas, yabancı kişilere yapılan konut satışlarının temmuz ayında % 12, 4 azalarak 3 bin 939'a gerilediğini kaydederek, toplam konut satışları içinde yabancıların payının ise %  4, 2'ye indiğini söyledi.

Yabancının konut edinimi ile vatandaşlık almasındaki alt sınırın 400 bin dolara yükselmesi sonrası satışlarda düşüş yaşandığını aktaran Elmas, şu şekilde konuştu.

"Adetsel düşüşten çok bütün döviz girdisi daha fazla düşüş gösterdi. Bu durumda talebin haziran ayına çekilmesi de sebep oldu. Fakat önümüzdeki zamanlarda vatandaşlık için konut alım talebinin erişememe sebebi ile düşeceğini öngörüyoruz. Bu da yılın ikinci yarısında yurt dışı satış girdisinin azalması manasına geliyor. İlerleyen aylarda ise tekrar toparlayacaktır fakat önümüzdeki birkaç ay azalmaya devam edeceğini düşünüyoruz.”

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Ağustos 2022 tarihinde saat 17.49'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,96 Türk Lirası, euro 18,04 Türk Lirası, altının gramı ise 1039 Türk Lirası değerinde.

A101’de robot süpürgeyi kaptın kaptın! Xiaomi robot süpürgeler an itibarıyla A101’de! 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

İşte tam şimdi Migros’ta çamaşır makinesi alma zamanı! 16 Ağustos 2022 çamaşır makinesi fiyat listesi

Dolar 30 lira oluyor! Tarihini öğrenmeye hazır mısınız? Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer açıkladı

 

 


Geri Dön