02 / 05 / 2024

Konut satışları yükselişte!

Konut satışları yükselişte!

Türkiye genelinde konut satışlarının Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 olarak kaydedildi. Verilere göre, Konut satışları yükselişini sürdürüyor.



Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, konut satışında en yüksek pay yine yüzde 16,7 ile İstanbul'un oldu. 

 

Ankara ve İzmir’de İstanbul’dan sonra en fazla konut satışı gerçekleşen şehirler olarak belirlendi. Konut satış sayısının en düşük olduğu şehir ise 28 konut ile Şırnak olurken bu ilimizi 29 konut ile Ardahan ve 35 konut ile Hakkari illeri takip etti. 

 

Yabancılara Eylül ayında 2 bin 236 konut satıldı
Verilere göre, yabancılara yapılan konut satışları  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,2 artarak 2 bin 236. Yabancılara yapılan konut satışlarında, ilk sırayı 797 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 520 konut satışı ile Antalya, 119 konut satışı ile Aydın, Bursa ve Trabzon izledi. Eylül ayında Türkiye’den konut alan yabancıların uyruklarına bakıldığında ülkemizden en fazla konut alan yabancılar Irak vatandaşları oldu. 

 


Geri Dön