08 / 05 / 2024

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yaptığı açıklamada, yabancılara yapılan konut satışlarının artış trendinde olduğuna değinerek, gurbetçi ilgisinin rakamlara yansıyacağını söyledi. İşte o açıklamalar...



Yaptığı açıklamada son dönemde yurt dışında yaşayan vatandaşların konut alımı ve gayrimenkule yatırım konusunda istekli göründüğüne değinen İhsan Çulhalık, ciddi bir gurbetçi ilgisi olduğunu önümüzdeki dönemlerde bu ilginin satış rakamlarına yansımasını beklediklerini de kaydetti. 

Çulhalık yaptığı açıklamada Almanya, Belçika, İsviçre,  İngiltere, Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde yaşayan gurbetçilerin özellikle dikkat çektiğini söyleyerek, bu kesimin tüm daire tiplerinden konut aldığını dile getirdi.

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

Diğer bir taraftan konut arzının yüksek maliyetler nedeniyle yetersiz kaldığına da değinen  İhsan Çulhalık, bir senede yalnızca çimentoya yüzde 500, alüminyuma yaklaşık yüzde 400, bakır fiyatlarına ise yüzde 340 zam geldiğini söyleyerek, inşaat girdi maliyetlerinin sürekli arttığını da belirtti.

En önemli girdi kalemi olan demirin tonunun 16 bin 500 liraya dayandığını söyleyen İhsan Çulhalık, buna enerji maliyetleri de eklendiğinde fiyat artışlarını takip edemez hale geldiklerini dile getirdi. Bu sorunun konut üretimi yeterli hale gelinceye kadar süreceğini belirten İhsan Çulhalık, bunun bilincinde olan gurbetçilerin de ev fiyatlarındaki yükselişin süreceğini ön görerek birikimlerini gayrimenkule yatırma yolunu seçtiğini söyledi. Çulhalık," Her zaman altını çizdiğimiz gibi; gayrimenkule yapılan yatırım, hiçbir zaman kaybettirmez” dedi.

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi


Geri Dön