18 / 10 / 2024

Konut satışlarındaki artışta 'deprem konutlarının teslimi' etkili oldu mu? Ahmet Büyükduman açıkladı!

Konut satışlarındaki artışta 'deprem konutlarının teslimi' etkili oldu mu? Ahmet Büyükduman açıkladı!

Gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman eylül ayı konut satışı rakamlarını değerlendirerek, birinci el konut satışlarındaki artışta deprem konutlarının etkisinden bahsetti. 




Türkiye İstatistik Kurumu dün eylül ayı konut satışı rakamlarını açıkladı. Verilere göre, konut satışlarında eylül ayında ciddi artış olduğu gözlemlendi. 

Açıklanan rakamlara göre  Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak, 140 bin 919 oldu.

Gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, sosyal medya hesabından rakamlardaki bu artışın 'deprem konutlarının teslim edilmesi' ile ilgili  olup olmadığını sordu.

Büyükduman, takipçilerine 'deprem konutlarının teslimi nedeniyle satışlar artıyor diyenler burada mı?' diye soru yöneltti. 

Büyükduman, deprem konutlarının teslimi birinci el konut satışı istatistiklerine gireceğini ve biirinci el satışların 2020 yılından itibaren yüzde 30 olan payın son aylarda en az yüzde 50 olması gerektiğine dikkat çekti.

İşte Ahmet Büyükduman'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

AHMET BÜYÜKDUMAN @AhmetBuyukduman

DEPREM KONUTLARININ TESLİMİ NEDENİYLE SATIŞLAR ARTIYOR DİYENLER BURDA MI?

Deprem konutlarının teslimi 1. El konut satış istatistiklerine gireceğinden 1. El konutların satışlarının 2020’den beri  %30 olan  payının son aylarda en az %50 olması gerekirdi.

Bakan Murat Kurum resmen açıkladı! 2025 sonuna kadar 46 bin 858 deprem konutu teslim edilecek!

CHP’li Türker Ateş’ten deprem konutları eleştirisi: 5 depremzededen 4’ü hala konut bekliyor!

Deprem konutlarının teslimlerinde son durum! İki şehir için daha müjde geldi!

Geri Dön