02 / 05 / 2024

Konut satışlarının yüzde 30 oranında artması bekleniyor!

Konut satışlarının yüzde 30 oranında artması bekleniyor!

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına inmesiyle, konut satışlarında yüzde 10'luk artış bekleniyor. Yıl sonunda 1.4 milyon hedefi var.




EMLAK Konut GYO ile Gayrimenkul ve GYODER'in başlattığı kampanyalar ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından harekete geçen bankaların konutta faizleri yüzde l'in altına düşürmesi gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Bankaların konut kredisi faizlerini yüzde l'in altına çekmesiyle bekleyen talebin harekete geçeceği, konut satışlarının yüzde 10-30 oranında artması bekleniyor. 





Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, şimdiye kadar yüzde 1.10 ve üzerinde seyreden faiz oranlarının yatırımcıları ve alıcıları beklemeye geçirdiğini söyledi. Tavukçuoğlu, uzun zamandır konut alıcısının bu indirimi bekledeğini belirterek, "Şu an konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 35 indirim söz konusu. Faizlerin de inmesiyle konut satışları yüzde 10 artacaktır" diye konuştu. 




İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Kampanyada finans sektörü eksikti. Kampanyanın başladığı günlerde yaratılan sinerjinin etki yaratması için finans sektörünün de güç vermesi gerektiğini söylemiştik" dedi. 



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da "Gayrimenkul sektörünün faiz indirimini belli bir süre göğüsleyebilmesi mümkün. Sektördeki hareketliliğin uzun soluklu olması için bankaların da taşın altına elini koyması önemli" dedi. 





Orta ve alt gelirli yeniden konut alır

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, faiz oranlarının düşürülmesiyle alt gelir grubunun daha kolay ev sahibi olabileceğini söyledi. Tellioğlu, "Türkiye'de yıllık ortalama 1.2 milyon konut satılıyor. Bunun yarıya yakını alt ve orta gelir grubuna hitap ediyor. Kredilerin yüksek olduğu dönemlerde bu konutların satışı durma noktasına gelmişti. Aylık ödemelerin ucuzlaması, yoksulun yeniden konuta yöneltir" dedi. 


Vatan


Geri Dön