17 / 05 / 2024

konut alımlar devam edecekmi

konut alımlar devam edecekmi

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına inmesiyle, konut satışlarında yüzde 10'luk artış bekleniyor. Yıl sonunda 1.4 milyon hedefi var.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Düşük KPSS puanı olan o üniversitede hemen işe başlayacak! Personel alımlarına yetişilmiyor!

Üniversiteler personel alımlarına devam ediyor. KPSS’den 50 puan alanlar iş hayatına başlayabilecek. İşte detaylar!

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

MultiNet yemek kartı kullananlara müjde! Altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 indirim fırsatı!

Beyaz yakalı çalışanların yoğun olarak kullandığı MultiNet yemek kartı, kullanıcılarına yönelik yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek kampanya ile MultiNet yemek kartı kullananlar, altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 oranında indirim kazanacak.

Belediye memur alımları başladı! Tam 16 bin TL maaş! KPSS 75 puan! Hemen başvurun

Belediye memur alımları milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. 2023 belediye alımları kapsamında araştırmalar devam ederken Niğde Çiftlik Belediyesi 16 bin TL maaşla memur alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Bekçi olmak isteyenlere büyük fırsat! Bekçi alımları yayımlandı! Bu fırsatı kaçıran üzülür! İşte bekçi alım detayları!

Bekçi alımları 2023 yılında da devam ediyor. Ülkemizin çeşitli illerinde bekçi alımları yapılmaktadır. İşte detaylar!

İŞKUR açıkladı! 423 kamu personeli alımları başladı!

İŞKUR tarafından, kamu personeli olarak işe alımlar devam ediyor. KPSS şartı olmadan ya da KPSS şartsız toplamda 423 kişi kamu personeli olarak istihdam edilecek.

konut alımlar devam edecekmi Haberi

konut alımlar devam edecekmi


EMLAK Konut GYO ile Gayrimenkul ve GYODER'in başlattığı kampanyalar ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından harekete geçen bankaların konutta faizleri yüzde l'in altına düşürmesi gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Bankaların konut kredisi faizlerini yüzde l'in altına çekmesiyle bekleyen talebin harekete geçeceği, konut satışlarının yüzde 10-30 oranında artması bekleniyor. 





Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, şimdiye kadar yüzde 1.10 ve üzerinde seyreden faiz oranlarının yatırımcıları ve alıcıları beklemeye geçirdiğini söyledi. Tavukçuoğlu, uzun zamandır konut alıcısının bu indirimi bekledeğini belirterek, "Şu an konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 35 indirim söz konusu. Faizlerin de inmesiyle konut satışları yüzde 10 artacaktır" diye konuştu. 




İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Kampanyada finans sektörü eksikti. Kampanyanın başladığı günlerde yaratılan sinerjinin etki yaratması için finans sektörünün...